T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / ZARA - Zara Mehmet Habib Soluk Fen Lisesi

ÖĞRENCİ TALİMATI

PANSİYON ÖĞRENCİ TALİMATI

ÖĞRENCİ TALİMATI  

1-Yatılı öğrenciler devletin koruması ve bakımı altında olduğunun bilincinde olup kullanacağı devlet eşyasını öz malı olarak benimseyip onu daha uzun ömürlü kullanma gayreti içinde olmalıdır. 

2-Ranza, dolap, yatak, yastık, çarşaf, battaniye gibi eşyalarını temiz ve tertipli kullanarak dolabını ve yatağını örnek yatak ve dolap gibi hazırlamak, vakit çizelgesine uymak zorundadır.

3-Sabah kalk zili çalar çalmaz, herkes yatağından kalkıp en kısa zamanda yatağını, dolabını talimata göre düzenlemeli, aşırı rahatsızlığından dolayı kalkamayan öğrencileri nöbetçi öğrenciler, nöbetçi öğretmenlere anında bildirmelidir.

4-Elini, yüzünü sabunla yıkayıp, okul giysilerini giymeli (çeşmeleri kullanırken suyu yeterli açıp işi bitince mutlaka kapatmalı, arızalı olanı nöbetçi öğrenciye bildirmeli, tuvalet ve banyoları usulüne göre kullanmalı) temizliğe çok dikkat etmelidir.

5-Nöbetçi ve raporlu öğrenciler  dışında herkes mutlaka okullarına gitmeli ve derslerine hazırlanmalıdır.

6-Öğrenciler yatakhanelerini temiz ve düzenli tutmak mecburiyetindedirler, temizlik konusunda gördükleri eksiklikleri anında nöbetçi öğretmene veya kat görevlisi personele bildireceklerdir.

7-Öğrenciler okuldan geldikten sonra hemen okul kıyafetlerini değiştirerek üzerlerine eşofmanlarını giyecekler, ayaklarını yıkayarak pansiyon içerisinde terlikleriyle dolaşacaklardır.  

8-Yat yoklamasına ait  zil çaldığında bütün öğrenciler hiçbir mazeret beyan etmeden yataklarının başında hazır bulunmak zorundadır. Yat saatinden sonra yatakhanelerde hiçbir öğrenci gelişi güzel dolaşmayacak, yüksek sesle  konuşarak  arkadaşlarını rahatsız etmeyecektir. 

9-Yatakhanelerde elektrikli cihaz hiçbir şekilde kullanılmayacaktır. Pil veya akülü de olsa yat saatinden sonra yüksek sesle müzik dinlenmeyecektir. Öğrenciler nöbetçi öğretmenin veya  müdür yardımcısının izni ve refakati olmadan kesinlikle herhangi bir arıza giderilmesi veya onarım işine müdahale etmeyecektir.

10-Öğrenciler kahvaltı ve yemekhaneye yemek saatlerinde, düzenli bir şekilde gelip sessizce yemeğini yemeli, yemekhaneye mutlaka terlikleriyle girmeli, yemekhane dışına (yatakhane, etüd salonu, bahçe ve diğer yerlerde) yemek, ekmek yememeli, yemekten önce ve sonra ellerini yıkamalı, yemekten sonra ise dişlerini mutlaka fırçalamalıdır.

11-Dersi olan tüm öğrenciler zamanında okullarına giderek derslerine girmeli, dersi olmayan veya boş olanlar ise boş zamanlarında pansiyon etüd salonları, kantin ve televizyon salonunda vakitlerini geçirmeli, öğrenci için uygun olmayan mekanlarda bulunmamalıdır.

12-Raporlu öğrenciler raporlu olduğu günlerde pansiyondan ayrılamazlar, yatakhanelerinde veya idare uygun görüyorsa revirde istirahat ederek günlerini geçireceklerdir. 13-Öğrenciler "öğrenci"ye yakışır şekilde davranmalı ve konuşmalıdırlar.

14-Etüt saatlerinde raporlu ve nöbetçi olan öğrencilerin dışında kalan bütün öğrenciler kendilerine ait etüt de ders çalışmak üzere hazır bulunacaklardır. Etüd esnasında grup çalışması veya yüksek sesle çalışarak arkadaşlarını rahatsız etmeyecekler, dersleri konusunda nöbetçi öğretmenlerden yardım isteyebileceklerdir. Etüd saatleri dışında istekli öğrenciler nöbetçi öğretmenin uygun gördüğü etütde çalışmalarına devam edebilirler.

15-Hafta sonlarında evci olarak ayrılan öğrenciler Cuma akşamı okul çıkışında pansiyondan ayrılacaklar, Pazar akşam yemeğinde veya Pazartesi sabah en geç saat 08:00 de ise geri dönüş yapacaklardır. İzinsiz ve idarenin bilgisi olmadan kimse pansiyondan ayrılamayacaktır.

16-Öğrenciler rahatsızlıkları ile ilgili tedavileri esnasında kullandıkları ilaç. Şurup vb. gereçleri tedavileri biter bitmez pansiyon idaresine teslim edecekler, reçetesi olmayan hiçbir ilaç vb. yabancıyı maddeyi dolaplarında bulundurmayacaklardır.

17-Öğrenciler pansiyon idaresinin ve belletici öğretmenlerin vereceği diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.     

Hacı Ömer COŞKUN                                                            Ahmet POLAT

Müdür Yardımcısı                                                                   Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2021 11:24 - Görüntülenme: 1673
  Beğen | 1  kişi beğendi