Haz

Hedef projesi sergisinde TÜBİTAK projemiz Rengarenk Tozaktan Bembeyaz Gelinliğe projemizi sergiledik. Standımızı Sivas valisi Sayın Yılmaz ŞİMŞEK, Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven ASLAN, Zara İlçe Milli Eğitim Müdürü Alaeddin ÇAKMAKTAŞ ziyaret ettiler.

Haz

54. TÜBİTAK 2204-A Lise öğrencileri proje yarışması Final sergisine Sivas’tan katılım gösteren öğrencilerimizle bir arada bulunan şube müdürümüz Resul ÇATAL ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden Emine KARAMUKLU’ya vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederiz.

Haz

Rengarenk Tozaktan Bembeyaz Gelinliğe adlı projemiz Kayseri bölge yarışmasında birinci olup Finallere katılmaya hak kazandı. Projemiz şimdi Ankara Türkiye finallerinde yarışıyor. Danışman öğretmenimiz Yunus Emre ÜNGÖR ve öğrencileri Yaren YILDIRIM, Özlem YAKICI ve Elif KAYA'yı tebrik eder final yarışmasında başarılar dileriz.

May

Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar dileriz yolları açık olsun.

May

Hedef projesi kapsamında pansiyonlu öğrencilerimizle Kardeş köy okulumuz Korkut Gümüşay İlkokulu/ortaokulu’nu ve İlçemizin Manevi büyüklerinden Pir Gökçek’in kabrini ziyaret ettik. Korkut Gümüşay İlkokulu/ortaokulu müdürü Ahmet Turan KARABULUT’agöstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.

May

“2204-A 54. Lise Öğrencileri TÜBİTAK Proje Yarışması”kapsamında “Rengarenk Tozakdan Bembeyaz Gelinliğe” adlı projeyle Kayseri bölge birincisi olarak Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazanan Zara Mehmet Habib Soluk Fen Lisesi öğrencileri ( Yaren YILDIRIM, Elif KAYA, Özlem Yakıcı) ve danışman öğretmeni Yunus Emre ÜNGÖR Korkut köyünde bilinen “tozak gelin başlığı” geleneğini yerinde tatbik etmek üzere Korkut Köyünü ziyarette bulundular. Korkut Gümüşay İlk/Ortaokulu Müdürü Ahmet Turan KARABULUT ve okulumuz personeli Esma BAĞ’a yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Bilişim teknolojileri öğretmeni tarafından Codeweek tanıtımı için seminer düzenlendi.

May

İlçemiz Emniyet Personeli tarafından öğrencilerimize Trafik temalı sunum yapıldı. Kendilerine teşekkür ederiz.

Nevşehir gezisi düzenledik.

May

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.  19 Mayıs kutlamaları kapsamında ilçemiz Zara’da liseler arası spor müsabakalarında Voleybol’da 1.’lik, Futbol’da 2.’lik ve Koşuda derece alındı. Ayrıca kompozisyon yarışmasında Birincik, İkincilik ve üçüncülük okulumuza aittir. öğrencilerimizi tebrik eder bayramlarını kutlarız.

May

Sivas İŞKUR Mesleki Danışmanlık birimiz okulumuz öğrencilerini meslek seçimi ve geleceğin meslekleri hakkında bilgilendirdiler.

May

Ortak okulumuz Kocaeli Muammer Dereli Fen Lisesi ile birlikte düzelendiğimiz Kambur Romanı Yazarı ile söyleyişiye Okulumuz Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Fatih KÖSE moderatörlüğünde çok sayıda öğrenci katıldı. @mderelifenlisesi

May

Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Sümeyye KUZU CESUR tarafından velilerimize bağımlılık temalı seminer verildi.

May

Okul ortağımız Muammer Dereli Fen Lisesi ile ortaklaşa yazar-söyleşi düzenliyoruz.

Nis

54. Lise öğrencileri TÜBİTAK proje yarışması Kayseri Bölgesi Sosyoloji alanında 1. Olduk. Danışman öğretmenimiz Yunus Emre ÜNGÖR ve öğrencileri Yaren Y. Özlem Y. ve Elif K.’yı tebrik ederiz.